duminică, 21 septembrie 2014

Dezvăluiri - Românul care a cerut socoteală Ungariei pentru masacrul din Ardeal și a obținut scuze în cadrul ONU. Text și video. Important de știut!


Românul cu cetăţenie americană, Anton Lixandroiu, care a cerut în instanţă ca Ungaria să îşi ceară scuze pentru crimele istorice comise împotriva românilor din Ardeal, a vorbit, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial", despre demersul său.

După mai mulţi ani de procese, Anton Lixandroiu a obţinut scuzele Ungariei, însă din partea ambasadorului Ungariei la ONU, Csaba Korosi, pentru crimele istorice comise de regimul hortist.

Pentru că, iniţial, Tribunalul Internaţional i-a transmis că un asemenea proces nu poate fi luat în considerare, având în vedere că aceste crime s-au petrecut înaintea înfiinţării acestui tribunal, românul s-a adresat Organizaţiei Naţiunilor Unite, cerând ca toţi criminalii judecaţi la sfârşitul celui de al Doilea Război Mondial, să fie reabilitaţi, deoarece aceştia au făcut crime înainte de înfiinţarea Tribunalului Internaţional.

După un asemenea demers, Ungaria şi-a cerut scuze în premieră, în plenul ONU, pentru masacrul din Transilvania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu